Fysioterapia/Fysikaaliset hoidot

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja edistää ihmisten toimintakykyä ja liikkumista asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Asiakkaina voivat olla esimerkiksi tuki- ja liikuntaelin sairaat, neurologiset ja geriatriset asiakkaat lähetteellä tai ilman. Fysioterapiassa pyritään edistämään toimintakykyä ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin. Hoitojen tukena voidaan käyttää myös fysikaalisia hoitoja esimerkiksi kivun lievitykseen. Fysioterapiaan voi tulla lähetteellä tai ilman. Teemme myös kotikäyntejä.


Fysioterapeuttimme tekevät myös:

Fascia- eli sidekudoskäsittely
Lihaskalvot eli fasciat ympäröivät lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen kehonosat toisiinsa antaen keholle muodon ja ryhdin. Lihaskalvojen jännitykset aiheuttavat virheellistä kuormitusta ja hidastavat aineenvaihduntaa. Faskiakäsittelyn avulla voidaan auttaa monissa kroonisissa vaivoissa, lievittää jatkuvia särkyjä sekä edistää sidekudosten paranemista. Fasciakäsittelyllä voidaan hoitaa lihasten jännitystiloja sekä jänne- ja nivelsidevaivoja. Fasciatekniikoita voidaan käyttää myös vammojen tai leikkausten jälkeen, esimerkiksi arpikudoksen hoitoon.


Kinesioteippaus
Kinesioteippauksella voidaan auttaa tuki- ja liikuntaelin, neurologisiin tai asentoa korjaaviin ongelmiin sekä kivun lievitykseen. Lisäksi kinesioteippaus parantaa verenkiertoa ja vilkastuttaa imunestevirtausta.  Rentoutus/tuki


Purentaelintoimintahäiriöiden fysioterapia (TMD)
Yli puolella suomalaisista on ajoittain purentaelimistön toiminnallisia ongelmia. Toimintahäiriöt voivat ilmetä erilaisina kiputiloina kasvojen, suun, pään, korvien ja niska-hartiaseudun alueilla. Toiminnalliset ongelmat voivat ilmetä myös esimerkiksi leukojen lonksumisena tai väsymisenä, hampaiden kulumisena, korvien soimisena, kurkun kiristyksenä tai palan tunteena kurkussa. Purentaelintoimintahäiriöiden fysioterapia suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan ongelmien, vaivojen ja tutkimisen perusteella. Terapia sisältää mm. terapeuttista harjoittelua sekä manuaalisia lihas- ja nivelkäsittelyjä.Fysioterapia Sulavin Fysioterapiapalvelut:

Työfysioterapeutin palvelut